Op pad…

Idstein

Dinsdag 9 april 2024 – ☁️🌧️🌤️ 18° C.

De afgelopen dagen hebben we in een rustig tempo de camper gevuld met alle spulletjes die we nodig hebben voor onze reis. Gereedschap nagekeken, onze “basis” levensmiddelen in de kratten, onze kleren uitgezocht en vandaag de laatste dingen zoals o.a. paspoorten en andere reisdocumenten.

Onderweg

Om 9:00 uur zijn we zover dat we de snelweg oprijden. Het eerste uur waren we behoorlijk wat tijd kwijt aan files. Eenmaal voorbij Gorinchem rijdt het lekker door. We rijden via Venlo de 61 op door Duitsland richting Koblenz. We hebben ooit deze tip gekregen van vrienden uit München. De 61 rijdt voorbij de grote steden en we schieten lekker op.

Camperplaats Idstein

Het is 15:00 uur als we bij Idstein aankomen. We overnachten op een mooie camperplaats vlakbij het oude centrum. Als we aankomen, is er nog volop plek. ‘s Avonds staat het echter behoorlijk vol. Wij zijn met onze Engelse buren de enige buitenlanders.

Labcache puzzeltje

We bekijken het oude stadje aan de hand van drie Labcaches. Idstein heeft veel moois te bieden. Het kasteel herinnert aan de tijd dat de Nassaus de baas waren in het stadje. De Hexemturm dateert nog uit de 17e eeuw en de toenmalige heksenvervolgingen.

Wat vooral opvalt, zijn de vele kleurige vakwerkhuizen. Ze geven het stadje een supergezellig karakter. Wij vonden het een prima eerste stop niet ver van de snelweg.

Schlüsselfeld

Woensdag 10 april 2024 – 🌤️ 15° C.

Vandaag rijden we vooral over de autoweg 3 richting het zuid-oosten. We krijgen te maken met behoorlijk wat files vanwege grote wegwerkzaamheden. Het is 12:30 uur als we de camper naast een sportvereniging neerzetten. Een rustige plek aan de rand van het stadje Schlüsselfeld.

Eigenlijk hadden we het plan om van hieruit een fietstocht te maken in de omgeving maar bij nader inzien blijkt het hier iets te heuvelachtig.

Oude toegangspoort

Opnieuw verkennen we het stadje met een labcache. De labcache voert ons langs een aantal houten beelden met wetenswaardigheden over Schlüsselfeld.

Net zoals in Idstein is ook in Schlüsselfeld het fontein prachtig versierd met paaseieren.

Het stadje is echter niet zo groot en niet te vergelijken met Idstein. Na een lekker ijsje op de markt, rommelen we de rest van de middag rond de camper. We zitten zelfs nog even buiten in het zonnetje. Lekker rustig vakantie vieren.

Fotoboek reis Portugal – Spanje 2023

Belofte maakf schuld… (voor de trouwe volgers van onze reisavonturen). Hieronder de link naar het fotoalbum van onze laatste reis naar Portugal en Spanje eind 2023. De tekst is lastig te lezen maar bij jullie ook bekend (de tekst van onze blogpagina). Je bekijkt het album het best op een laptop of een groot beeldscherm. Veel kijkplezier!

https://www.albelli.nl/onlinefotoboek-bekijken?widgetId=7a0acaba-b32a-4100-b5d2-9ac2afd4cb62

Tot slot nog eenmaal de suggestie om je te abonneren op deze blog. Op de homepage van onze website kun je jezelf (gratis) abonneren op de nieuwsbrief met onze reisavonturen. Je krijgt dan elke week tweemaal (meestal op woensdag en zaterdag) een e-mail met ons reisverslag.

18 gedachten over “Op pad…

  1. Goede reis, op naar mooie avonturen! Wij vertrekken over een paar weken weer, ook die kant op toevallig, eindbestemming Slovenië en Oost-Italië. Hoogstwaarschijnlijk. Dus bedankt voor de tip voor weg nummer 61 via Venlo, top! .

  2. Een goede reis en een fijne vakantie.
    Wij gaan eerst 14 dagen naar Egmond aan zee en in juni en juli naar Noorwegen.

  3. Goeie reis toegewenst en dat jullie ons weer meenemen op reis en dat we kunnen genieten van jullie belevenissen.
    Groet van Ge en van mij.

  4. Goede reis gewenst. Het verslag leest lekker weg en is interessant.
    Groetjes van Luz Maria en Erik, op terras in Jerez😀🖐️

Geef een reactie