Op rondreis met de 500

Bolnuevo en Las Minas de Mazarrón

1 december 2022 🌤️ 18° C.

Gisteravond heeft het verhuurbedrijf ons tijdelijk vervoer bij de camper gebracht. Het is een rode Fiat 500 geworden. Klein maar fijn en voor ons groot genoeg; een leuk “snoepie”!

Ons eerste ritje vandaag gaat naar een plaatsje vlakbij Mazarrón: Bolnuevo. Dit kleine plaatsje is bekend geworden door de vreemde kleisculpturen langs het strand. Door erosie zijn er bizarre vormen ontstaan naast de strandweg. Vandaar ook de bijnaam: Ciudad Encantada de Bolnuevo.

Nadat we een kopje koffie hebben gedronken in het restaurant naast deze sculpturen (met heerlijke chocoladetaart), rijden we verder naar Mazarrón. We willen naar de Minas de Mazarrón. De Romeinen kenden daar al mijnexploitatie in de bergen omdat het grondgebied rijk was aan verschillende mineralen waaronder zink, ijzer, lood en zilver.

In de 15de eeuw werd er ook aluin ontdekt. Aluin werd onder andere gebruikt om kledingstukken te kleuren. In de 19de eeuw kwam daar de exploitatie van ijzer en zilver bij. Dalende metaalprijzen leidden in de late jaren 60 tot stopzetting van de mijnexploitatie.

Door te kijken naar een aflevering van Camper TV van vorig jaar, kregen we de tip dat we het bekijken van de Minas de Mazarrón prima kunnen combineren met het zoeken naar een vijftal geocaches (plus een bonus). Als je de geocaches op volgorde zoekt, krijg je bovendien een mooie route om het hele terrein te verkennen.

Het verlaten mijnlandschap is werkelijk fantastisch! De kleuren van de grond en de aarde geven het terrein welhaast een futuristisch karakter. Dat gevoel wordt ook nog eens versterkt doordat we vrijwel alleen rondlopen op het grote terrein. Mocht je hier ook gaan kijken, trek er dan gerust twee á drie uur voor uit om hier rond te wandelen. Wij vonden het er prachtig!

Alle gebouwen en woningen zijn te bekijken. Het hele terrein is nu vrij toegankelijk. Pas wel op als je rondloopt.. Je wilt niet in een mijnschacht of ergens anders in vallen. Er is niets afgezet. Laat kleine kinderen dus niet zomaar los lopen. Als fotograaf kun je hier je hart ophalen.

De geocache-route was een succes! Leuk om bovendien een geocache te vinden waar het visitekaartje van Camper TV nog in zat. We hebben ons kaartje er maar bij gedaan!

Natuurlijk ook de drone nog even laten vliegen. Er zijn twee filmpjes van vandaag te bekijken op: https://instagram.com/ camper_op_pad. We hebben genoten! Terug bij de camper was de zon vertrokken. ‘s Avonds begon het rond een uur of negen te regenen.

Regendag – Boodschappendag

2 december 2022 🌧️🌧️ 12° C.

Het weerbericht voorspelt de hele dag regen. En inderdaad… als we wakker worden, horen we het al. We doen het rustig aan.

We maken van de regendag een boodschappendag. Onze buurman heeft nog een snoertje nodig om een volgende keer zelf zijn WiFi-versterker in te kunnen stellen. We hebben aangeboden om het snoertje voor hem mee te nemen als we een Chinese Megastore gaan bezoeken.

Helaas… het beoogde snoertje werd daar niet verkocht maar wij kochten er wel wat kerstversiering voor onze camper. Een beetje aangestoken door de Spaanse kerstversiering die we overal zien hangen, kopen een paar slingers, kerststerren en klokjes. Gezellig!

Voor het snoertje gaan we naar de Mediamarkt. Daar hebben ze na goed zoeken uiteindelijk dat wat we zoeken. Wel een beetje prijzig… (De buurman blijkt het later te duur te vinden en wij brengen het snoertje terug).

De laatste stop vandaag is bij een grote Lidl waar we voor een week boodschappen inslaan. We kunnen er weer even tegen!

Als we “thuis” zijn, ruimen we alles op en maken de camper een beetje gezelliger met de kerstversiering. De rest van de dag brengen we binnen door. Jan werkt de foto’s een beetje bij, Agnes bakt een cake, maakt een pan verse soep en we doen een spelletje. We hebben ons weer prima vermaakt ondanks de regen en… morgen schijnt de zon weer!

Batería de Castillitos

3 december 2022 🌤️☀️ 18° C.

Afwassen is een klusje wat we graag uitstellen. Nu kan dat echter niet langer wachten. Na het ontbijt doen we samen de afwas in het zonnetje. De camper wordt uitgeveegd en we luchten de boel.

Als het huishouden is gedaan, maken we een uitstapje naar de Batería de Castillitos. Het is ongeveer een half uurtje rijden vanaf onze camperplaats. Na een mooi ritje door de bergen bereiken we de toegangsweg naar de Batería.

Die weg hadden we met de camper niet kunnen rijden. Hij is verboden voor campers en als we met ons fiatje vijf ondert naar boven rijden, snappen we wel waarom. De gaten in de weg zijn soms zo groot dat we er niet omheen kunnen. Gelukkig hebben we weinig tegenliggers.

Als we boven zijn na ongeveer acht kilometer, is er weinig parkeerruimte omdat de officiële parkeerplaats niet bereikbaar is door een wel erg diepe kuil voor de ingang.

De batterij werd gebouwd tussen 1933 en 1936. Batería de Castillitos was uitgerust met twee grote vijftien inch kanonnen die krachtig genoeg waren om een projectiel van bijna een ton op 35 kilometer af te vuren. Uiteindelijk is er maar enkele malen mee geschoten.

De hele batterij is gebouwd op een hoge kaap en je hebt er schitterend uitzicht over zee en naar alle kanten. Voor de Spanjaarden is het een populair uitstapje en behalve veel jongelui kwamen we ook een stelletje tegen dat er trouwfoto’s maakte.

Na afloop hebben nog even wat gedronken op het strand bij La Azohia. Heerlijk dat we weer van het zonnetje kunnen genieten.

Later deze avond komt er ook nog weer een recept voor de Omniaoven online bij onze receptenpagina. Dat geldt ook voor een filmpje van de Batería op instagram.com/camper_op_pad

8 gedachten over “Op rondreis met de 500

  1. Leuk om de foto’s te zien en het filmpje op instagram. Heel herkenbaar! En wij vonden het ook heel mooi bij de mijnen in Mazarron , heel bijzonder landschap! Ik lees het verslag met plezier ook omdat we erzelf waren, goede tijd verder daar , en leuk hoor het fiatje👌

Geef een reactie