Weer thuis!

Beni Cassim

30 december 2022 🌥️ 19° C.

Als we afscheid hebben genomen van Casper, Malou en de kleine Sam rijden we een uurtje verder naar de mooie kustplaats Beni Cassim. De eerste camperplaats die we proberen, blijkt helemaal vol. De iets verderop gelegen camping Tauro heeft nog één plekje voor één nacht. We besluiten om niet verder te zoeken en hier de nacht door te brengen.

Camping Tauro Beni Cassim

We verkennen de badplaats met een fietstochtje langs de verschillende stranden die Beni Cassim kent. Het zijn mooie stranden met veel oude villa’s. We doen gelijk weer een labcache tijdens ons fietstochtje. De route vind je op onze Polarsteps.

Beni Cassim (E)

Tijdens het fietstochtje valt opeens ook het besluit om de terugreis niet langer uit te stellen. Ondanks het mooie weer en de mooie dingen die er hier nog steeds te zien zijn, bekruipt ons ook het “terug naar huis willen” gevoel. Vanaf morgen gaan we in drie grote “rukken” naar huis.

Saint Eulalie de Cernon

31 december 2022 ☀️ 🌥️ 🌧️ 🌫️ 15° C.

Om 8:15 uur rijden we weg uit Beni Cassim. Al gauw zitten we op de snelweg en rijden vervolgens in één lange rit (we pauzeren twee keer voor koffie en lunch) naar Saint Eulalie de Cernon waar we gebruik maken van de camperplaats voor € 9,50.

Commanderie Saint Eulalie De Cernon (F)

Het dorpje is een oude “Commanderie van de Tempeliers”. De camperplaats is op drie minuten lopen van de Commanderie en niet ver van de A75. Wij vinden trouwens de A75 één van de mooiste snelwegen (deels tolweg) van Frankrijk. De weg heeft fantastische vergezichten waaronder de mooie en bekende brug bij Millau.

Camperplaats Saint Eulalie de Cernon

Bij Saint Eulalie De Cernon “vieren” we oud en nieuw. Sjaak en Loes bellen ons (heel gezellig) en we doen een spelletje Dobbel So Clever en kijken een aflevering van de Slimste Mens. Om 23:00 uur slapen we door de klok van 0:00 uur heen en worden pas de volgende morgen wakker.

Allemaal de beste wensen voor 2023

Senlis

1 januari 2023 🌤️ 🌧️ 12° C.

Ook vandaag hebben we weer geprobeerd flink door te rijden. Tot Parijs lukte dat prima. De A75 is een mooie weg en het was ivm de jaarwisseling extra rustig op de weg. We konden goed doorrijden. Het weer was ook goed. Zonnig tot aan Orleans waar het begon te regenen.

Bij Parijs zat het flink tegen. We hadden gehoopt om de hoofdstad van Frankrijk dit keer zonder files te kunnen passeren. Helaas. Meerdere ongelukken in de tunnels zorgden voor veel oponthoud. We arriveerden pas rond 18:00 uur op onze laatste camperplaats van deze reis in Senlis. Morgen doen we het laatste stuk naar Delft.

Delft

2 januari 2023 ☁️ 9° C.

Rond 8:30 uur rijden we weg van onze overnachtingsplek bij Senlis. We zitten dicht bij de snelweg en zijn al gauw onderweg naar Lille waar we de grens overgaan naar België. 

Het is echter eerst even goed zoeken naar een loosplek voor we thuis arriveren. Meestal vinden we die wel m.b.v. de app Park4night maar helaas kloppen de aanwijzingen dit keer niet. Gelukkig vinden we even verderop bij een benzinestation een zogenaamde “Flot Bleu”. Door een gratis jeton (muntje) bij de kassa te halen kunnen we zonder problemen lozen. Er blijkt een website te zijn waarop alle “Flot Bleu” plekken te vinden zijn: https://flotbleu.com. We zullen deze tip ook vermelden op onze pagina met camper- en reistips.

Als we de Belgische grens zijn gepasseerd, doen we nog even een koffiestop en rijden vervolgens in één keer door naar huis. Het is 14:30 uur als we thuis arriveren. Een uurtje later is de camper leeg, ligt de kamer vol met spullen en draait de eerste wasmachine.

Thuiskomen is ook genieten

We zijn weer thuis en we willen al onze volgers bedanken voor het meereizen met onze “avonturen“. Als onze gezondheid het toestaat zal het zeker niet onze laatste reis zijn. Wil je meereizen met onze volgende reizen? Abonneer je dan op deze blogpagina (onder deze blog) door je e-mailadres op te geven. Je ontvangt dan een berichtje in je mailbox.

Ons “huishoudboekje”…

Na elke lange reis geven we ook ons “huishoudboekje”.

We waren 60 nachten van huis, 17 nachten stonden we “vrij”, de andere nachten betaalden we € 730,00 (gemiddeld € 12,26 p.n.). De duurste overnachtingsplek was in Montblanc bij mensen privé. Aan wasmachines en droger waren we € 21,00 kwijt.

We reden 6630 kilometer. Aan diesel en benzine betaalden we € 1192,00, Adblue € 5,87. De dieselprijs was het hoogst in Frankrijk (€ 2,14 p.l.) en het laagst bij Gibraltar (€ 1,40 p.l.). Aan tol betaalden we in totaal € 237,85. We huurden voor € 308,00 twee weken lang een autootje. Aan bus- en bootkosten betaalden we € 30,40 en eenmaal een taxi voor € 25,00. Parkeren kostte ons € 22,00.

Agnes nam een yogales voor € 10,00 en we kochten tweemaal een simkaart (2x 100 GB) voor in totaal € 40,00

We fietsten 426 kilometer en wandelden 178 kilometer. We reden 7 Via Verdes en bezochten musea, kerken, torens en parken voor € 271,00.

Agnes las dertien boeken, Jan schreef 18 blogs, plaatste 68 steps op Polarsteps, maakte 35 filmpjes voor Instagram / YouTube, las 5 boeken en maakte weer veel te veel foto’s. Abonnees ontvangen nog een link voor de nog te verschijnen fotoalbums.

Groeten en tot de volgende reis,

Agnes en Jan

42 gedachten over “Weer thuis!

 1. Genoten van jullie blog.

  Een toekomstige camperaar (camper in maart 2022 besteld, maar afleverdatum wordt steeds uitgesteld. Wordt nu in juni 2023 verwacht!

 2. Zeker fijn om ook weer thuis te zijn!
  Gelukkig kunnen jullie daar ook van genieten!
  Groeten en tot over een paar weken,
  Hans & Pauline

 3. Goed om te horen dat jullie na al die mooie weken weer veilig zijn thuis gekomen. Dank voor het ‘meereizen’ en het plotselinge gevoel om ineens naar huis te willen dat herken ik wel. Reizen is fantastisch maar ….. Home sweet Home❣️
  Totdat het weer begint te ‘kriebelen’ en er plannen worden gemaakt voor de volgende trip. Ik reis weer graag met jullie mee.

 4. Het was weer leuk om jullie te volgen. Hartelijk dank voor de mooie verhalen! En wat grappig dat jullie alles bijhouden qua aantallen 😀
  Nu thuis weer even genieten…..tot de volgende reis 👋
  Hartelijke groet
  Bert en Yvonne Stuij

 5. Het was echt geweldig om zo met jullie mee te kunnen reizen, we hebben ervan genoten! En er zijn ook weer een paar extra dingen op onze to-do-lijst gekomen. Grappig om te lezen dat jullie er “ineens” klaar mee waren en naar huis wilden, ik heb me al eens afgevraagd hoe dat is. Word ik het ineens zat en wil naar huis, of zou ik tot in het oneindige door kunnen reizen…..geen idee…..

  Leuk ook dat jullie het huishoudboekje weer met ons delen! Opvallend hoe weinig geld jullie uitgegeven hebben aan wassen/drogen, dat is bij ons echt altijd een grote kostenpost. Zit dat bij jullie soms ook indirect bij de overnavchtingskosten in, dat je daar af en toe gratis kunt wassen/drogen?

  • Het “ineens” naar huis komt vooral doordat we het geplande deel er op hebben zitten. Dit keer was het weer iets koeler dan anders waardoor we sneller reizen ipv ergens “luieren”. We zijn sowieso allebei doeners.

   Wat betreft de waskosten… we hebben best een grote bus en nemen veel (te veel) kleren mee waardoor we niet zo vaak hoeven te wassen. En een wasmachine kost ons op een camperplaats ongeveer € 5,00.

 6. Welkom thuis. Ik heb genoten van jullie reis. Kan niet wachten om zelf op pad te gaan.
  Vraagje: In jullie huishoudboekje vind ik geen kosten voor eten terug. Nu weet ik dat je thuis ook moet eten, maar je zal toch iets vaker buiten de deur gegeten hebben. Hebben jullie een indicatie van boodschappen en buiten de deur eten?

  • Die indicatie is inderdaad lastig. We gaan echt niet of nauwelijks buiten de deur eten. We lunchen wel eens tijdens onze fietstochtjes. Meestal zijn we dan zo’n € 20,00 (voor twee personen inclusief een drankje) kwijt. We (Agnes) koken vrijwel altijd zelf. De boodschappen in Spanje waren wel wat goedkoper dan in Nederland. Één van de goedkoopste supermarkten is Consum. Ook de Lidl kom je veel tegen.

 7. Welkom thuis Jan en Agnes, Tjonge tjonge wat hebben jullie veel gezien. Ook nu weer heb ik genoten. Dank jullie wel voor de mooie foto’s en de reisbeschrijvingen.
  Liefs, Roza

 8. Welkom thuis Jan en Agnes, Tjonge tjonge wat hebben jullie veel gezien. Ook nu weer heb ik genoten. Dank jullie wel voor de mooie foto’s en de reisbeschrijvingen.

  • Dank je wel! Onze volgende reis wordt een ronde om de Oostzee vanaf eind mei (Polen, Baltische staten, Finland, Zweden). Voor die tijd doen we nog een ronde door Nederland. We vinden het wel spannend hoe de oorlog in Oekraïne zich ontwikkelt.

 9. Een mooie reis gedaan en veel gezien, maar op een gegeven moment is het klaar en wil je naar huis. Dat hebben wij meestal ook! En nu weer genieten van het huis en nagenieten van de mooie reis. Leuk om jullie gevolgd te hebben!

  Groetjes,
  Truus Nijland

 10. Hartelijk dank dat wij mee mochten genieten van jullie reis. Wij wensen jullie weer een mooi reisjaar toe en een goede gezondheid.

  Vriendelijke groet,
  Tiemen en Claudia

Geef een reactie