Mooi Letland

Vlonderpaden – Kemeri Nationaal Patk

6 juli 2022 🌧️🌤️ 23° C.

Vanuit Ventspils rijden we over een prima (!) weg naar onze volgende bestemming Riga. We maken een tussenstop in het Nationale Park Kemeri. Op de parkeerplaats worden we in het Nederlands welkom geheten door de parkeerwachter die een aantal jaren in Smilde heeft gewerkt en het leuk vindt om weer eens wat Nederlands te spreken.

We maken hier een mooie wandeling door het bos en door de moerasgebieden. Het moerasgebied is toegankelijk gemaakt door mooie vlonderpaden. Op het verste punt is een mooie uitzichttoren waar je uit kijkt over de moerassen. Het water is zwavelhoudend maar we ruiken daar niets van. Het is een wandeling van vier kilometer. Omdat we onderweg ook nog een labcache oplossen en een poosje staan te praten met een Duits echtpaar doen we er ongeveer twee uur over.

Riga City Camping

Na onze wandeling rijden we in één keer door naar Riga City Camping. De camping is niet echt aantrekkelijk maar wel praktisch omdat het 10 minuten fietsen is naar de oude binnenstad. We overnachten hier twee nachten omdat we morgen de stad gaan bezoeken.

Riga

7 juli 2023 🌤️☀️ 24° C.

Na een prima nacht vertrekken we rond half tien op de fiets naar de oude binnenstad van Riga.

We verkennen de binnenstad weer aan de hand van een aantal Labcaches die ons langs de hoogtepunten brengt van deze mooie stad. Riga is een echte toeristenstad. (We zien de volgende dag zelfs dat een gigantisch cruiseschip tot in de stad is gevaren.)

We hebben een heerlijke dag in de stad. Bezoeken veel hoogtepunten, lunchen bij het Lido en brengen een bezoek aan de Dom van Riga met het op twee na grootste kerkorgel van Europa.

Orgel Dim van Riga

Om twaalf uur luisteren we hier naar een orgelconcert met een paar topnummers waaronder Bachs Toccata und Fugue.

Straatmuzikanten Riga

Ook elders in de stad kregen we nog vaak muziek te horen tijdens straatoptredens.

Bij het Vrijheidsbeeld staat een erewacht met twee soldaten. Deze wacht wordt elk heel uur gewisseld en is leuk om bij te wonen.

Aan het eind van de middag fietsen / lopen we nog door de Alberta- en Elizabethstraat waar we onze ogen uitkijken naar de uitbundige Jugendstil decoraties van de huizen daar. Schitterend! Terug op de City Camping zitten we nog lekker in het zonnetje en gaan op tijd naar bed.

Gauja Nationaal Park

8 juli 2023 🌤️ 23° C.

Van Riga naar Camping Apalkalns is het anderhalf uur rijden. We maken een tussenstop in het stadje Sigulda omdat we gelezen hadden dat dit bergsportstadje erg mooi gelegen zou zijn. Wij vonden het echter tegenvallen en zijn doorgereden naar camping Apalkalns bij Cesis in het Gauja Nationaal Park.

Camping Apalkalns

De camping overtreft onze stoutste verwachtingen. Erg mooi gelegen, ruime plaatsen met overal schitterend uitzicht over het meer. De camping is een mix met plekken voor tenten, campers en houten hutten. Erg mooi aangelegd allemaal!

Voor de liefhebbers heeft Agnes weer een Omniaoven recept geplaatst: Hawaï zalm uit de Omnia.

4 gedachten over “Mooi Letland

Geef een reactie